Elämää Hitlerin Saksassa

Hitler alkoi uudistaa Saksan taloutta 1930-luvulla. Köyhien ihmisten asemaa parannettiin erilaisilla avustuksilla ja opiskelustipendeillä. Valtio aloitti suuria rakennushankkeita, joiden avulla työttömyys väheni. Saksaan rakennettiin esimerkiksi paljon moottoriteitä, jotka ovat vielä nykyäänkin käytössä.

Hitler ei noudattanut Versailles´n rauhansopimusta. Hän alkoi rakentaa vahvaa armeijaa. Monet saksalaiset saivat työpaikan asetehtaista tai armeijasta. Naisia taas painostettiin jäämään pois työelämästä. Hitlerin mielestä naisen tehtävänä oli vain synnyttää lapsia ja kasvattaa heistä uusia sotilaita. Kun naiset jäivät kotiin, miehille oli enemmän työpaikkoja.

Tavallisten saksalaisten elintaso nousi 1930-luvulla. Kaikille miehille oli töitä ja rahaa jäi myös ylimääräisiin asioihin, kuten lomamatkoihin ja elokuviin. Moniin saksalaisiin perheisiin hankittiin esimerkiksi radio ja auto.

Hitler palautti myös saksalaisten kunnian. Saksasta tuli jälleen suurvalta. Sotilasparaateissa esiteltiin Saksan ja Hitlerin suuruutta. Hitlerin puheita kuuntelivat sadat tuhannet ihmiset. Se loi vahvan yhteenkuuluvuuden tunteen.

Hitlerin politiikka ja propaganda toimivat. Ihmiset alkoivat uskoa häneen. Monet saksalaiset olivat valmiita tekemään mitä tahansa Hitlerin puolesta. Stalinin tavoin Hitler nousi melkein Jumalan asemaan. Hitleriä vastustaneet ihmiset olivat hiljaa, koska he pelkäsivät.

Saksalainen postimerkki vuodelta 1943.

Saksalainen postimerkki vuodelta 1943.